Over UniPlastic

Wie zijn we en wat doen we?

UniPlastic is een maatschappelijke onderneming die een duurzamere wereld wilt creëren door middel van plastic recycling. Deze plastic recycling wordt gedaan in onze eigen werkplaats, boven op de Wageningse Berg. In deze werkplaats zijn op dit moment zes mensen met een beperking actief bezig met het versnipperen en omsmelten van het ingezamelde plastic.

Het concept is simpel: we halen plastic op wat normaal niet in de plastic recycle stroom zou belanden bij kleine bedrijven en lokale horeca ondernemingen. Dit plastic wordt vervolgens verwerkt in onze werkplaats tot nieuwe producten, zoals bijvoorbeeld meubels of BalkonBarren. Op deze manier creëren we een dagbesteding met een maatschappelijke meerwaarde en maken we de wereld een beetje duurzamer.

Op dit moment lopen we bijna uit de startfase van het project en kan het produceren van 100% gerecycelde producten beginnen. Dit project doen wij in samenwerking met Zideris,  Wageningen Schoon en de studenten van Enactus Wageningen. Mocht u nog ideeën hebben voor nieuwe eindproducten, neem dan contact met ons op: Klik hier.

Zideris is een woon- en werkplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en Wageningen Schoon is een burgerinitiatief dat werkt aan een schoner Wageningen. Enactus Wageningen is een studentenplatform voor sociaal ondernemerschap.